Gispen enzo

De meubels van Gispen, ik heb er regelmatig wat van op voorraad en wat zijn het prachtige kunstwerken!! Mijn klanten geven mij vaak een opdracht om er naar uit te kijken wat me vaak de mooiste exemplaren oplevert!
Ik zag trouwens op de website van Stichting Gispen dat het bedrijf in 1916 is opgericht. En nog wat nadere info. Wil ik je niet onthouden.

Op 4 september 1916 neemt W.H. Gispen voor fl. 250,- een kleine smederij over in de Coolsestraat in Rotterdam. Daarmee sticht hij het bedrijf dat zou uitgroeien tot een toonaangevende meubelfabriek en inrichter van kantoren. Het personeel bestaat in 1916 uit één man en één jongen en het machinepark omvat een smidse met een blaasbalg, een aambeeld en een oude boormachine en enig eenvoudig gereedschap. In de beginjaren legt het bedrijfje zich toe op het maken van kunstsmeedwerk en lichtbakken.

Leuk om te weten toch?…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s